Castiga bani din bloguri, afla cum poti ajunge un blogger de succes


In primul rand trebuie sa afla ce este mai exact un blog, chiar daca probabil daca titlul ti-a atras atentia si ai accesat acest articol cu siguranta esti familiarizat cu acest termen. Ei bine termenul utilizat astazi de ‘blog’ vine de la ‘web log’ si reprezinta un site de tip jurnal public in care postarile sunt afisate in general in ordine cronologica descrescatoare, ultimul post fiind cel mai recent.

Unele bloguri sunt nisate dar cele mai multe sunt personale avand postari de tip generalist. Cele mai valoroase bloguri sunt cele nisate, acestea sunt clasate si in functie de aceasta si de influenta blogului asupra cititorilor sai. Astfel daca ai un blog despre fashion, nu conteaza atat de mult cati vizitatori ai ci cati dintre acestia ajung sa cumpere un produs recomandat de tine.

Se castiga destul de multi bani din bloguri si in special din cele nisate pe domenii de IT, business si faminin. Chiar daca aceste nise sunt in top in Romania nu trebuiesc ignorate nici celelalte, spre exemplu un blog despre turism poate sa converteasca destul de bine inca de la inceput.

Cum poti ajunge un blogger de succes

In primul rand trebuie sa iti incepi propriul blog inainte de toate, sau mai exista varianta in care poti cumpara unul deja existent ce are o oarecare influenta si vechime. Sfatul meu este sa te axezi pe ceva nisat deoarece acum este foarte greu sa incepi un blog generalist care sa ajunga un succes. Orice ai alege nu te gandii din prima la cum poti sa castigi bani din bloguri. Incepe un singur blog din pasiune si succesul impreuna cu banii vin de la sine in timp dupa multa munca, nu te astepta sa te imbogatesti rapid.

Nisele din ce poti alege sunt variate, incearca sa adaptezi aceasta metoda de a afla ce afacere ti se potriveste si pentru a gasii domeniile la care te pricepi. Spre exemplu eu mai am pe langa multe alte siteuri si un blog despre medicina naturista, ma pasioneaza acel domeniu inca de mic.

In functie de nisa blogului tau incepe sa postezi diferite postari informative ce aduc informatii benefice vizitatorilor. Nu te lasa descurajat la inceput cand vei vedea ca blogul nu prea are succes, acesta nu vine instant. Titlurile posturilor trebuiesc alese cu grija deoarece acestea atrag atentia cititorilor. Despre acest subiect o sa revin cu un articol pe viitor deoarece este foarte importanta conceperea titlurilor la articole.

Posteaza la inceput mai des, urmand ca apoi sa postezi in functie de interesul cititorilor. Incearca sa-i motivezi pe acestia sa se aboneze la newsletter si la pagina de FaceBook a blogului tau. Pe pagina de FB da share la fiecare articol imediat dupa ce l-ai publicat, in timp o sa devina o sursa importanta de trafic interesat de continutul tau.

Cand vei incepe sa castigi bani din bloguri

Dupa cum am specificat si mai sus, aceasta metoda de castig online nu da rezultate peste noapte. Dureaza foarte mult poate pana la cativa ani pana cand blogul tau sa maturizeaza si ajunge la nivelul in care poate produce bani fara sa stanjeneasca vizitatorii.

In concluzie pune in primul rand accentul pe dezvoltarea blogului, apoi pe multumirea cititorilor si in ultimul rand pe monetizarea acestuia. Daca tintesti banii din primul moment proiectul tau nu o sa fie un succes. Incepe unul sau mai multe proiecte de genul pentru a testa ce prinde la public si la ce te escurci cel mai bine, astfel poti ajunge sa castigi bani din bloguri mult mai rapid decat din unul singur.

Analizand cam toate ofertele de munca la domiciliu existente, oferta de aici este probabil cea mai banoasa si usoara din toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *