Cum sa castigi bani lucrand ca traducator la domiciliu


Aceasta oferta de munca la domiciliu este ideala pentru un profesor de limbi straine ce intentioneaza sa isi mareasca veniturile lucrand suplimentar dupa program. Atunci cand nu are programate meditatii sau pe perioada vacantelor nu strica acest venit suplimentar.

Principalul avantaj lucrand la domiciliu drept traducator este faptul ca nu este obligatoriu sa ai studii superioare ci doar sa cunosti bine limba respectiva. Poti lucra ca traducator fie numai pentru texte fie drept asistent virtual ce ofera traduceri in timp real pentru diferite sedinte de afaceri si nu numai.

In cele ce urmeaza o sa va prezint principalele site-uri cu ajutorul carora poti castiga bani frumosi pentru fiecare traducere realizata. Acestea sunt destul de variate, structurate pe diverse limbi si domenii de interes de la traduceri personale (conversatii, blogposturi) si pana la traduceri medicale sau tehnice.

Principalele siteuri unde poti lucra de acasa ca traducator

Fiverr.com este o platforma dedicata microjoburilor atat la domiciliu cat nu numai. Aceasta pune fata in fata atat cumparatorii de servicii cat si vanzatorii si isi opreste un mic comision pentru fiecare interactiune. Nu este nisat doar pe traduceri dar sunt foarte multe oferte si cereri de acest gen (cateva sugestii aici), acesta fiind principalul sau atu. Partea negativa a acestei platforme este ca spre deosebire de cele de mai jos, Fiverr plateste destul de slab dar poti sa iti gasesti foarte rapid un minijob acasa.

Proz.com este cel mai mare site de acest gen, acesta fiind si marele avantaj al sau fata de celelalte. Te poti inregistra instant si poti incepe lucrul imediat ce castigi rapid o licitatie. Sumele licitate variaza pentru fiecare traducere in parte ajungand si la sute sau chiar mii de dolari pentru o traducere, in functie de volumul de munca si de complexitatea acesteia.

TRADUguide.com este urmatorul pe lista prezenta, acesta vine cu o serie de beneficii din care trebuie sa amintim in primul rand ca este o platforma ideala pentru un liber profesionist (freelancer). Spre deosebire de alte platforme unde sunt prezente multe firme de traduceri aici poti sa iti gasesti si mai repede un job de scurta durata.

Translatorstown.com trebuie mentionat si el pentru ca este foarte important. Aici poti sa iti completezi profilul de preferabil cat mai exact si apoi astepti sa te contacteze angajatorii, nu este prea mare bataia de cap.

Lista continua, se mai poate mentiona si Translatorscafe.com sau TranslatorsBase.com si multe alte siteuri mai mici precum gigslerr.com, Gigbucks, Fourerr, TenBux, etc.

Alte sfaturi si recomandari importante

Legat de a lucra ca si traducator la domiciliu trebuie sa luati in calcul faptul ca trebuie sa oferiti o mare seriozitate deoarece reputatia dumneavoastra pe site-ul respectiv tine de asta. Retineti faptul ca este mult pana obtineti prima traducere urmand ca apoi sa fie din ce in ce mai usor. Incercati sa va dati interesul si apoi banii vin de la sine.

Legat de castigul posibil, acesta variaza in functie de complexitatea textelor traduse, de limbile in care puteti traduce si mai ales de domeniul de activitate al scrierii. Puteti sa lucrati atat cu plata la ora cat si cu plata per proiect. Pretul pentru o ora lucrata variaza intre minim 5 dolari si poate ajunge si la 70 de euro.

Daca tot sunteti pasionati de redactarea articolelor exista o solutie cu mult mai buna (click pentru detalii) ce va ofera posibilitatea sa lucrati direct pentru dvs. obtinand un castig mult mai mare si mult mai rapid.

Totusi, analizand parerile publicate pe internet, aceasta metoda (click pt detalii) este probabil cea mai buna metoda de a castiga bani pe net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *