Cum sa faci bani prin marketing afiliat in Romania


Marketingul afiliat este ceva relativ nou in Romania, a aparut prin anul 2005 dar a avut o buna dezvoltare datorita eficientei acestuia. Practic in marketing afiliat se plateste si se incaseaza bani numai pentru rezultate (CPA sau CPS) si nu per click (CPC) sau afisari (CPM) cum este in cazul clasic.

In Romania exista o multime de persoane ce practica marketing afiliat, iar conform unui studiu realizat de catre cei de la 2Parale aproape un sfert dintre acestia se bazeaza doar pe afiliere ca principala sursa de venit, urmand ca pentru cealalta parte de 3/4 acest tip de castig online sa fie doar o sursa pasiva de venit. De luat in calcul este faptul ca majoritatea afiliatilor investesc o buna parte din profit.

In ce consta marketingul afiliat

Cum functioneaza marketingul afiliat puteti vizualiza in cadrul acestui clip:

Sa analizam putin acest clip de prezentare pentru a intelege mai bine, sa luam un exemplu practic. Deci magazinul online eMag face comert online si vinde (si) prin intermediul internetului. eMag este inscris intr-o platforma de afiliere (in cazul de fata Profitshare si nu 2Parale) si isi listeaza acolo produsele. Gigel este afiliat la acea platforma de afiliere si doreste sa promoveze pe internet un anumit produs de la eMag, sa spune o masa de calcat. Isi genereaza codul de afiliat pentru acea masa de calcat si il publica pe internet prin canalele lui de publicitate – ex: blogul lui sau profilul de facebook. Pentru fiecare masa de calcat vanduta de catre Gigel prin intermediul linkului sau de afiliat, acesta primeste un comision, acesta din urma reprezinta si plata lui Gigel.

Avantajele marketingului afiliat

Principalul avantaj este si faptul ca poti lucra de acasa, vezi detalii si mai multe metode de a castiga bani lucrand la domiciliu. Nu este necesar sa ai un program fix sau sa fii angajat la o firma, poti desfasura aceasta activitate si ca somer.

Ai o rampa de acces la un adevarat imperiu ce ti-l poti realiza in timp indelungat si prin multa munca. Nici o persoana ce astazi castiga 10.000 ron din online si detine 100 de bloguri nu a ajuns la acest castig peste noapte. A muncit peste 8 ore zilnic si poate chiar si de sarbatori si nu s-a pus problema de timpul liber, candva.

O buna parte a avantajelor si beneficiilor marketingului afiliat sunt si cele prezentate de catre mine aici intr-un articol anterior unde le-am enumerat pentru o afacere la domiciliu la nivel general.

Marketingul afiliat de succes

Cred ca voi dedica o intreaba categorie pe acest blog numai pentru marketing afiliat deoarece aici este o intreaga afacere si necesita multe de spus. Nu ma pricep nici eu foarte bine la asta, eu castig undeva intre 200-400 de lei din marketing afiliat dar nu ma axez pe aceasta sursa de venit.

Reteta de succes este simpla si voi reveni pe detalii in articole viitoare. Cel mai important lucru este cui si cum faci marketing afiliat. Iti trebuie un public tinta bine definit si o ‘vrajeala’ la creat reclamele bine pusa la punct.

Ideal este sa incepi prin publicarea de reclame generaliste pe profilul de FaceBook si sa incepi fara nici o investitie. Daca nu ai nici o conversie atunci incepe sa te documentezi putin. Cand deja incepi sa ai ceva conversii atunci poti trece la level 2 – un blog nisat. Vezi cam pe ce domenii te-ai descurcat cel mai bine si incepe un blog nisat numai pe acea nisa.

De exemplu promoveaza prin profilul de FB un numar de 100 de reclame variate, de la asigurari si pana la televizoare, produse de slabit, etc. Asigura-te ca ai un numar potrivit de prieteni sa zicem 2000-3000 de persoane in lista de prieteni ce iti pot vizualiza postarile. Dupa 2 saptamani sa presupunem ca vei avea ca vanzari asa:

  • 2 masini de spalat
  • 1 telefon mobil
  • 5 televizoare
  • 1 asigurare auto

Atunci este clar ca te descurci mai bine pe nisa televizoare decat pe restul. Poti incepe prin crearea unui blog nisat in care vei prezenta televizoare. Promovarea acestui blog intra deja in alt capitol si o voi prezenta intr-un articol viitor.

Spor la conversii!

Spre deosebire de toate ofertele de lucru la domiciliu din Romania, aceasta oferta este probabil mult mai usoara si mai profitabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *