Cum si unde ne putem vinde produsele realizate handmade


Produsele hand made castiga teren din ce in ce mai mare pe piata iar motivele pot fi analizate in detaliu. Nu o vom face, totusi deoarece aici am discutat despre acest subiect. Ne bucuram ca oamenii aleg produse facute de alti oameni si nu de roboti si incercam sa dezvoltam o astfel de piata.

Daca esti unul dintre cei care produce lucruri facute manual, s-ar putea sa te lovesti de o problema serioasa: unde le vinzi? Pentru a-ti vinde produsele, ai nevoie de mai multe lucruri esentiale.

Un brand

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este un brand. Oamenii cumpara din locuri pe care le cunosc si pe care le apreciaza, asadar, produsele tale trebuie sa aiba un nume. Fie ca este vorba despre numele tau sau despre un nume inventat, acesta trebuie sa fie livrat si promovat cat mai inteligent, in asa fel incat sa intre in contiinta cumparatorului.

Un magazin online

Din fericire, a avea un magazin online nu mai este de multa vreme un lucru greu de obtinut. Exista platforme care iti permit sa iti construiesti magazinul online (vezi detalii aici) pentru doar cateva sute de lei si exista milioane de magazine de unde te poti inspira. Indiferent ca vinzi un produs sau zeci de produse, este bine sa ai un magazin unde acestea sa fie prezentate.

Promovarea magazinului si promovarea brandului

Atat magazinul cat si brandul trebuie sa fie promovate cat mai bine. Pentru a promova ai nevoie e foarte multe lucruri, incepand cu un buget serios si cu un om care sa stie cu ce se mananca ideea de SEO, promovare in social media si crearea unei imagini online. Evident, toate cheltuielile trebuie sa se muleze pe posibilitatile tale, deoarece nu are rost sa investesti zeci de mii de lei daca produsul tau nu poate produce mai mult de cateva sute.

Daca ideea de a-ti promova produsul handmade in mediul online, nu ti se pare atat de buna, exista mai multe variante prin care il poti vinde:

  • Poti participa la targuri de profil. Exista destul de multe targuri handmade, mai ales in perioada sarbatorilor. Poti sa participi la acestea si sa incerci sa iti faci cunoscut produsul.
  • Poti sa il plasezi in magazine mari, cum ar fi hypermarketurile. Foarte multi producatori aleg sa isi vanda produsele in hypermarketuri. Un contract cu un Hypermarket presupune plata unui comision destul de mare, insa este avantajos, in conditiile in care poate sa genereze vanzari destul de mari.
  • Poti sa inchiriezi o taraba intr-un loc cu trafic mare. Evident, poti opta si pentru varianta clasica, aceea de a inchiria o taraba intr-un loc in care stii ca exista oameni ce apreciaza produsele handmade.
  • Ideea este simpla. Daca iti place sa produci lucruri si vrei sa le vinzi, vei gasi cu siguranta cumparatori. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti sufleci putin manecile si sa gasesti cea mai buna solutie prin care produsul tau poate sa fie promovat.

    Toate ca toate, dar probabil cea mai eficienta oferta de munca la domiciliu a aunului 2018 este cea prezentata aici (click aici) tinand cont de recomandarile citite pe net.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *