Lucruri necesare pentru inceperea unei afaceri online la domiciliu


Dupa ce ai ales o idee de afacere online care sa te reprezinte si care sa-ti faca placere sa o detii urmand acest tutorial trebuie sa cunosti bine inca de la inceput ceea ce vei avea nevoie. Dupa acest pas va urma realizarea unui plan de afacere online care pus in practica sa fie un real succes.

Astfel pentru a demara o afacere online la domiciliu trebuie sa iti asiguri urmatoarele lucruri. Toate din cele de mai jos sunt foarte importante si pot varia putin in functie de fiecare afacere online in parte.

Principalele 4 lucruri necesare demararii unei afaceri online

In primul rand indiferent de ce afacere online doresti sa incepi vei avea nevoie de un computer si o conexiune la internet. Nu este foarte important sa fie un computer prea performant sau conexiunea sa fie de viteza mare ci doar sa iti asigure conditii bune de lucru. Nu trebuie sa stai sa astepti dupa acestea, sa te limiteze practic de la lucru.

O adresa de email de preferabil una noua pentru a nu amesteca business-ul cu lucrurile persoanale. Pana cand nu vei avea o afacere sigura care sa iti permita o adresa de email pentru domeniu tau de exemplu office@afacere_online.ro iti recomand una de genul nume.prenume@yahoo.com care la o prima impresie sa inspire seriozitate. Nu recomand adresele de email cu caracter personal si imature de genul papushyk_tha@yahoo.com – ati prins ideea esentiala. Cea mai buna alegere este sa va creati adresa de email la Gmail deoarece o sa beneficiati de toate ustensilele unui cont Google.

Un cont bancar la care sa aveti atasat un card care sa va permita sa faceti plati online (Visa Electron este ideal). Daca nu aveti deja unul si doriti sa mergeti la banca aveti grija la comisionul de administrare cont care se plateste lunar bancii, acesta sa fie cat mai mic pentru a nu pierde o suma aiurea. La banca Transilvania mai exista inca posibilitatea sa va deschideti cont fara a avea taxa de administrare.

In functie de fiecare afacere online in parte o sa va fie necesar un cont fie de PayPal, fie de Mobilpay.ro sau chiar Fortumo.com care o sa va permita sa va deschideti propriul serviciu de microplati cu suprataxa prin SMS (acele smsuri de 3 euro, 2, 1 etc). Nu sunt obligatorii toate acestea dar contul de PayPal este mai obligatoriu decat tot, o sa vedeti pe viitor si de ce.

Ce trebuie sa va mentionez este faptul ca o afacere online nu trebuie sa fie bazata strict pe realizarea unui site web. Sunt multe persoane ce castiga pe internet sume frumoase lunar din clipuri postate pe Youtube, pagini de Facebook cu multe likeuri sau chiar profile persoane de FB cu multi followeri.

Daca doriti sa va incepeti propria afacere online producand accesorii handmade puteti sa le vindeti prin intermediul altor siteuri daca nu aveti unul. Am scris in acest articol anterior despre producerea margelelor la domiciliu si vinderea acestora pe siteurile de anunturi. Astfel reamintind cele specificate in articolul respectiv, produsele de acest gen se pot comercializa online prin postarea anunturilor gratuite pe siteuri gen OLX.ro, Okazii, etc sau chiar si siteurile internationale precum eBay. De asemenea va puteti expune produsele realizate manual si pe siteuri dedicate cum este si breslo.ro sau va puteti realiza un mini site de prezentare fara a avea cunostinte in acest domeniu pe bizoo.ro

Totusi dupa cum am specificat si in articolul respectic o afacere online are nevoie de un site web, dar se poate incepe si fara acesta. Ca sa ramana stabilit inca de la inceput subliniez acest fapt si anume ca o afacere online maturizata are nevoie de un site web pentru a se dezvolta in continuare.

Dupa ce va asigurati aceste lucruri mentionate, in functie de ce tip de afacere online v-ati ales o sa urmeze si realizarea planului de afacere despre care o sa va povestesc intr-un articol viitor. Nu uitati de faptul ca rolul acestui plan este mai important decat credeti la prima impresie, cu un plan de afacere online bun nu aveti cum sa esuati.

Toate ca toate, dar probabil cea mai eficienta oferta de munca la domiciliu a aunului 2018 este cea prezentata aici (click aici) tinand cont de recomandarile citite pe net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *