Producerea muraturilor, o afacere recomandata gospodinelor casnice


O sa va dati seama de rentabilitatea acestei idei de afaceri cu muraturi daca o sa mergeti la un supermarket si o sa analizati putin reftul de muraturi si conserve. Cred ca in proportie de peste 90% din cantitatea de muraturi consumata de noi romanii este din import, toate produse in mod automat. Din nefericire pentru consumatorii de rand acestea sunt pline de chimicale si de E-uri cancerigene datorita procesarii prin metode automate.

Tinand cont de canalul productie – depozitare – importare – transprort in supermarket – cumparare, ca un borcan de muraturi sa ajunga pe masa noastra si noi sa il desfacem trece ceva timp. Acesta este si motivul pentru care producatorul este nevoit sa aplice produsului tot felul de conservanti daunatori organismului pe termen lung.

Muraturile romanesti produse pe baza unor retete utilizate si de stramosii nostrii nu necesita chimicale si nici conservanti artificiali ce ne pot pune sanatatea in pericol. Asadar, muraturile produse in Romania sunt foarte sanatoase si naturale dar din pacate nu exista atat de multi producatori.

Va propun aceasta idee de afacere la domiciliu (vezi si altele in aceasta categorie) ce este ideala pentru gospodinele casnice. Aveti timpul necesar, indemanare, iar suma ce trebuie investita initial nu constrituie o piedica.

Pasii pentru a demara o afacere cu muraturi preparate la domiciliu

In primul rand trebuie sa obtii un certificat de producator, acesta se obtine relativ destul de usor de la Ministerul Agriculturii, este posibil ca in functie de reglemantarile guvernamentale de ultima ora sa va trebuiasca si un PFA pentru care o sa va prezentati la Registrul Comertului de care apartineti (costa undeva la 500 lei).

Poti incepe producerea muraturilor, sincer iti recomand sa incepi cu ceva clasic ce consuma toata lumea. Cred ca printre cele foarte des intalnite sunt muraturile de tip: renumitii castraveti la otet, bureti, ardei copti, etc. Incepe cu ceva sigur ptr. a-ti asigura un venit constant la inceput. Personal iti recomand sa incepi cu multe retete de castraveti, murati in diverse forme de la castraveti segmentati longitudinal pana la castravechiori mici.

Dupa ceva vreme te poti apuca sa variezi gama de muraturi produse la domiciliu cu noi sortimente ceva mai diferite, spre exemplu sfecla, telina, ardei iuti, hrean, pepene si lista continua in functie de imaginatia si de ce retete o sa gasiti.

Productia acestora trebuie sa fie constanta deoarece inainte de a le vinde trebuie sa asteptati cateva saptamani pana cand acestea se pot consuma. Spre exemplu produceti saptamanal o anumita cantitate e muraturi si depozitati-o timp de 4 saptamani sa spunem inainte de a o vinde.

Desfacerea afacerii cu muraturi preparate acasa

Puteti incepe sa vindeti atat in cantitate engros cat si persoanelor fizice. Cele mai bune recomandari sunt cele verbale asa ca este bine sa incepeti cu oferirea in mod gratuit anumitor persoane cate un borcan de muraturi produs de catre dvs. acasa. In acest fel va asigurati ca sunt bune, daca persoana respectiva revine si va mai cere atunci le oferiti contra cost.

Mai departe va puteti inchiria un stand intr-o piata si puteti vinde acolo muraturile sau chiar puteti merge in targuri si piete organizate frecvent. Este posibil ca prin intermediul acestora sa va gasiti posibil clienti engross ce doresc muraturile dvs. in cantitati mari sau chiar sa ajungeti sa faceti export in alte tari.

O alta varianta si anume sa gasiti un magazin online cu produse romanesti sau unul cu alimente special pentru diete. Din ce in ce mai multe femei au probleme cu greutatea in surplus, iar muraturile sunt eficiente in curele de slabire. Cautati un magazin online dispus sa va listeze produsele si sa le comercializeze, o sa va ofere un comision din fiecare vanzare.

Toate ca toate aceasta afacare la domiciliu poate sa devina un adevarat imperiu cu putina munca si ceva noroc. Nu este o afacere grea, per total procedeul este chiar asemanator cu productia dulceturilor si a gemurilor. Am prezentat in acest articol anterior acest lucru, puteti sa il cititi pentru un plus de informare.

Toate ca toate, dar probabil cea mai eficienta oferta de munca la domiciliu a aunului 2018 este cea prezentata aici (click aici) tinand cont de recomandarile citite pe net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *